DNA seuraa vastuullisuutta koko toimitus- ja hankintaketjussa

DNA ottaa toiminnassaan huomioon koko yhtiön arvoketjun infrastruktuuri-investoinneista ja hankinnoista aina asiakkaalle toimitettavaan palveluun ja lopputuotteeseen saakka. Yhtiö on viime vuosina kehittänyt yhtäältä toimitus- ja hankintaketjujen vastuullisuutta sekä toisaalta panostanut myös loppukäyttäjän huomioimiseen esimerkiksi päätelaitteiden kierrätyksen osalta.

DNA edellyttää kumppaneiltaan taloudellisen, sosiaalisen sekä ympäristövastuun näkökulmien huomioimista toiminnassaan. DNA:lla on ollut vuodesta 2012 lähtien alihankkijoille suunnattu eettinen ohjeisto (supplier code of conduct). Ohjeisto on osa kaikkia uusia hankintasopimuksia, ja se velvoittaa myös alihankkijan alihankkijoita noudattamaan samoja periaatteita.

Vuonna 2015 DNA teetti jälleen alihankkijoilleen vastuullisuuskyselyn, jolla arvioitiin heidän liiketoimintatapojensa vastuullisuutta. Kyselyssä kävi ilmi muun muassa, että 85 prosentilla DNA:n alihankkijoista ja toimittajista vastuullisuus on huomioitu yhtiön strategiassa ja 69 prosentilla on vastuullisuustavoitteet, joiden toteutumista seurataan. 73 prosenttia vastaajista seuraa omien alihankkijoidensa ja toimittajiensa yritysvastuusuoriutumista.

Päätelaitteen pitkä arvoketju

Toimitusketjun vastuullisuus

Päätelaitteen matka alkaa tehtaalta, josta se kuljetetaan maiden ja merten yli DNA Kauppaan. Kiinnitämme huomiota toimitusketjun vastuullisuuteen sekä laskemme logistiikan päästöt.

 

Asiantuntevaa neuvontaa

DNA Kaupassa asiantuntijamme neuvovat sinua sopivan tuotteen löytämiseksi. Puhe- ja datayhteyksien lisäksi tarjoamme myös viihdesisältöä, kuten DNA TV -liittymiä ja Deezer-musiikkipalvelua.

 

Energiatehokkaat verkot

DNA:n verkot takaavat luotettavan, kattavan ja nopean verkkoyhteyden – olitpa sitten kotona tai liikenteessä. DNA on systemaattisesti parantanut verkon energiatehokkuutta mm. modernisoimalla tukiasemia ja radioverkkoa.

 

Ympäristöystävälliset konesalit

Tehokkaat konesalit takaavat sen, että voit käyttää DNA:n verkoissa haluamiasi palveluita vaivattomasti. DNA:n uusi, ympäristöystävällinen palvelinsali jäähdytetään kaukojäähdytyksellä lähes päästöttömästi.

 

Turvallinen hävittäminen

Kun päätelaitteesi on tullut tiensä päähän, voit tuoda sen DNA Kauppaan, jossa asiantuntijamme huolehtivat laitteen turvallisesta ja ympäristöystävällisestä hävittämisestä.

 

Materiaalien kierrätys

Päätelaitteiden kierrätettävistä materiaaleista valmistetaan mm. musiikki-instrumentteja, puutarhakalusteita sekä liikenneturvallisuustuotteita ja koruja.