Twitter Facebook LinkedIn mail

Liikevaihto ja käyttökate säilyivät vakaana

Aloitettuani DNA:n toimitusjohtajana olen tyytyväisenä saanut seurata jokaisen DNA:laisen määrätietoista työskentelyä yhteisten tavoitteidemme eteen. Kova työ on tuottanut tulosta, ja olen erityisen iloinen siitä, että asiakkaidemme tyytyväisyys parani edelleen erityisesti kasvualueillamme, kuten liikkuvan laajakaistan palveluissa ja maksu-tv-palveluissa. Tämä luo erinomaisen pohjan kasvulle myös tulevaisuudessa.


 

Luomme lisäarvoa uusilla palveluilla

Voimme olla tyytyväisiä vuoteen 2013. Onnistuimme pitämään liikevaihdon vakaana vuonna 2013 huolimatta haastavan taloustilanteen aiheuttamasta kysynnän hiipumisesta ja yhdysliikenteen hintojen alenemisesta. Kertaluonteisista eristä puhdistettu käyttökate parani operatiivisen toiminnan tehostumisen ansiosta, mutta liikevoitto laski kasvaneiden poistojen vuoksi.

DNA haluaa olla innovatiivinen edelläkävijä toimialallaan. Vuoden 2013 aikana toimme markkinoille lukuisan määrän asiakkaille lisäarvoa tuottavia, uusia palveluita. Toimme ensimmäisenä toimijana markkinoille liikkuville tehokäyttäjille suunnatut DNA Rajaton 4G -liittymät, joissa yhdistyvät helppous, ennustettavuus laskuissa ja parhaat nopeudet. DNA MatkaTV tuo puolestaan television tablettiin ja mahdollistaa kokonaan uuden tavan katsoa televisiota. DNA Täpäkkä taas tekee puhelimesta lompakon ja mahdollistaa vaivattomasti nopeasti yleistyvän pienmaksamisen.

Yritysasiakkaille toimme DNA Toimistoviestintä -palvelut, jotka tehostavat viestintää ja verkostoitunutta työntekoa. PlusTV:n osto vahvisti DNA:n asemaa johtavana maksu-tv- ja viihdepalvelutoimijana – nyt meillä on yhteensä yli 300 000 tilaajaa kaapeli- ja antenniverkoissa.

Sekä asiakkaamme että henkilöstömme ovat tyytyväisiä

Asiakkaidemme tyytyväisyys parani edelleen. Vuoden 2013 EPSI Rating-tutkimuksessa DNA:lla olivat tyytyväisimmät liikkuvan laajakaistan asiakkaat niin kuluttaja- kuin yrityskäyttäjienkin joukossa. Samoin maksu-tv-asiakkaamme olivat tyytyväisimmät. Myös muissa palvelukategorioissa DNA:n asiakkaiden tyytyväisyys oli kasvussa.

DNA:n toimiessa palveluliiketoiminnassa menestymisen edellytyksenä on tyytyväinen henkilöstö. Henkilöstön tyytyväisyys jatkoi kasvuaan jo neljättä vuotta peräkkäin, mikä on osoitus henkilöstön tarpeista lähtevästä tavastamme tehdä työtä. Työtyytyväisyyteen vaikutti merkittävällä tavalla DNA:n mutkattoman työn konsepti sekä investointimme moderneihin toimitiloihin. Siitä osoituksena toimitilajohtamisen yhdistys FIFMA ry valitsikin DNA:n pääkonttorin, DNA Talon, toteutuksen vuoden 2013 Toimitilateoksi.

Teleoperaattorit ovat markkinamurroksen keskiössä

DNA:n matkaviestinverkkojen dataliikenteen määrä kaksinkertaistui jälleen vuonna 2013. DNA:n 4G LTE -verkossa oli vuoden 2013 lopussa yli kymmenen kertaa enemmän liikennettä kuin alkuvuonna. Älypuhelimet ja tabletit yleistyivät rajusti myös yrityskäytössä. Kaikki tämä kertoo voimakkaasta markkinamurroksesta sekä verkostoitumisen ja liikkuvan työn kasvusta. Markkina tuottaa valtavalla vauhdilla uusia palveluita, joita halutaan käyttää ajasta ja paikasta riippumatta uusilla päätelaitteilla. Teleoperaattorit ovat tämän murroksen keskiössä, mikä tarjoaa pitkällä aikavälillä DNA:lle mielenkiintoisia kasvun mahdollisuuksia.

Samalla DNA on omalta osaltaan rakentamassa tietoyhteiskunnan infrastruktuuria ja luomassa edellytyksiä kansallisen kilpailukyvyn kasvattamiselle. DNA:n syksyllä 2013 voittama 800 MHz:n taajuusalue 4G LTE -käyttöön on merkittävä askel suomalaisen tietoyhteiskunnan rakentamisessa. Sen avulla tuodaan lähivuosina nopeat verkkoyhteydet lähes kaikkialle Suomessa. Vuoden 2014 loppuun mennessä DNA:n 4G LTE -verkko kaksinkertaistuu ja tavoittaa jo 80 prosenttia suomalaisista.

DNA on omalta osaltaan rakentamassa tietoyhteiskunnan infrastruktuuria ja luomassa edellytyksiä kansallisen kilpailukyvyn kasvattamiselle.

Kasvun vuosi 2014

Vuonna 2013 DNA:n liikevaihto ja kannattavuus olivat vakaita, ja vahvistimme edelleen asemaamme kokonaismarkkinassa. Tästä kiitos kuuluu asiakkaillemme, henkilöstöllemme sekä kumppaneillemme. Uskon, että vuosi 2014 on DNA:lle uusi kasvun vuosi, joka tuo asiakkaillemme uusia palveluita, uusia päätelaitteita sekä yhä parempia verkko- ja asiakaskokemuksia.

Jukka Leinonen

toimitusjohtaja