Twitter Facebook LinkedIn mail

 

Laadukkaita viestintäpalveluita

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n liikevaihto vuonna 2013 oli 766 miljoonaa euroa ja liikevoitto 44 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta ja DNA toimittaa tv-palveluita yhteensä yli 900 000 talouteen. DNA-konsernilla on Suomen operaattoreista laajin oma jakeluketju, DNA Kauppa.

Matkapuhelinoperaattorista monipuoliseksi tietoliikennetoimijaksi

DNA kehittyi matkaviestinoperaattorista merkittäväksi tietoliikenneyhtiöksi vuonna 2007, kun sen ja kuuden puhelinyhtiön liiketoiminnot yhdistettiin. Eri liiketoimintajärjestelyjen kautta DNA:lla on yli sadan vuoden kokemus kiinteän verkon liiketoiminnasta ja vankka markkinajohtajuus useilla talousalueilla.

DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Matkaviestinverkon tiedonsiirto yleistyy edelleen nopeasti, ja DNA:n 3G- ja 4G-verkkoihin rakennetaan jatkuvasti lisää nopeutta, kapasiteettia ja tukiasemia.

DNA:n asiakkaita palvelee Suomen laajin operaattoreiden myymäläketju DNA Kauppa, jolla on lähes 80 myymälää yli 40 paikkakunnalla. Myymäläketjua täydentävät sadat edustajat, puhelinpalvelu ja jatkuvasti kehittyvä verkkokauppa. Yrityksiä palvelee puolestaan maan kattava yritysmyynnin ja ratkaisutuen organisaatio 150 asiantuntijan voimin 19 paikkakunnalla.

Kumppanitoiminta on DNA:lle tärkeää. Yhtiön tavoitteena on luoda kumppaneiden kanssa yhteistyössä ainutlaatuisia käyttäjäkokemuksia ja toimia edelläkävijänä uusien innovaatioiden luomisessa markkinoille.

Vuoden 2013 lopussa asiakkaiden käytössä oli noin 2,5 miljoonaa DNA:n matkaviestinverkon liittymää. Kasvua viime vuodesta kertyi 0,9 % johtuen liikkuvan laajakaistan liittymämäärän kasvusta. Kaapelitelevisioliittymiä oli 591 000, kiinteitä laajakaistaliittymiä 322 000 ja kiinteitä puheliittymiä 103 000.

DNA:n asiakaspalvelussa toimii jo yli kolmannes koko henkilöstöstä.


Kuluttajaliiketoiminta

DNA tarjoaa kuluttajille monipuoliset yhteydenpidon, tiedonkulun ja viihteen tietoliikennepalvelut päätelaitteineen.
DNA:n matka- ja kotipuhelinliittymiä täydentää laaja päätelaitteiden valikoima. Laajakaista- ja tietoturvapalveluita tarjotaan sekä matkaviestin- että kiinteässä verkossa. Televisiopalvelut puolestaan kattavat tarjonnan liittymistä kanavapaketteihin, mukaan lukien laaja teräväpiirtokanavatarjonta kaapeli- ja antenniverkossa.

Yritysliiketoiminta

DNA:n yritysliiketoiminta tarjoaa yrityksille ja yhteisöille valtakunnalliset, vakioidut ja helppokäyttöiset viestintä- ja asiakasverkkopalvelut sekä markkinoiden uusimmat päätelaitteet. Yritysliiketoiminnan vahvuuksia ovat kilpailukykyiset valtakunnalliset palvelut, vahva paikallinen läsnäolo, erinomainen hinta-laatusuhde ja asiakaslähtöinen tuotekehitys. Yritysten liiketoiminnan kannalta toimintavarman ja tehokkaasti hallitun ICT-infrastruktuurin merkitys korostuu.

DNA:lla tyytyväisimmät liikkuvan laajakaistan ja maksutelevision asiakkaat

EPSI Rating -tutkimus analysoi vuosittain telealan eri sektoreiden asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta. Vuoden 2013 EPSI Rating -tutkimuksen mukaan liikkuvan laajakaistan palveluihinsa tyytyväisimpiä ovat DNA:n kuluttaja- ja yritysasiakkaat. Liikkuvan laajakaistan hyvä sijoitus on kovan työn ansiota: DNA on panostanut viime vuosina merkittävästi matkaviestinverkkojensa kehittämiseen ja modernisointiin. Myös DNA WELHO -asiakkaat ovat aiempien vuosien tapaan tyytyväisimmät televisiopalveluiden asiakkaat. DNA WELHO on nyt kaikilla mittareilla sarjansa ykkönen.

Liikkuvan laajakaistan osalta ykköstila on jatkoa edellisvuodesta, yritysasiakkaiden osalta kysely tehtiin nyt ensimmäistä kertaa.

 

Matkaviestinnän markkinaosuus

(puhe ja liikkuva laajakaista)
DNA 24
Elisa 40
TeliaSonera 35
Muut 1

Kiinteän puheen markkinaosuus

DNA 14
Elisa 34
TeliaSonera 22
Finnet, muut 30

 


Kiinteän laajakaistan markkinaosuus

DNA 19
Elisa 30
TeliaSonera 31
Finnet, muut 19

Kaapelitelevision markkinaosuus

DNA 38
Elisa 16
TeliaSonera 26
Muut 20

Lähteet: Viestintävirasto (markkinaosuudet päivitetty maaliskuussa 2014, kaapelitelevision osalta joulukuussa 2012), FiCom, DNA:n arvio