Kasvu jatkui vakaana

Vuosi 2012 oli jälleen kasvun aikaa. Kiristyneessä markkinatilanteessa onnistuimme kasvattamaan liikevaihtoa ja liiketulosta. Samalla nostimme asiakastyytyväisyyttämme: kansainvälisen EPSI Rating -tutkimuksen mukaan DNA:n liikkuvan laajakaistan ja DNA WELHO -maksutelevision kuluttaja-asiakkaat ovat Suomen markkinoiden tyytyväisimpiä asiakkaita. Asiakaspalvelumme prosessien jatkuva parantaminen ja nopeat, laadukkaat verkot ovat asiakastyytyväisyyden kasvun pohjana.

Riitta TiuraniemiLiiketoimintarakenteen suoraviivaisuus tehostaa toimintaa

Vuosi 2012 oli myös muutosten aikaa. Uudistimme liiketoimintarakennetta toimintamme suoraviivaistamiseksi. Tehdyillä järjestelyillä tehostimme ja selkeytimme organisaatiotamme. Paransimme myös kilpailukykyämme liiketoimintaympäristössä, joka vaatii yhä nopeampaa reagointikykyä ja tehokkuutta.

Osana toiminnan tehostamista vahvistimme lisäksi asiakaspalvelurakennettamme. Kesäkuussa sovimme ulkoistuskumppanimme GoExcellentin kanssa järjestelystä, jonka myötä lähes 500 DNA:n asiakaspalvelun osaajaa siirtyi palvelukseemme, viisi vuotta toimineen yhteistyömme jälkeen. Nyt asiakaspalvelussa toimii jo yli kolmannes koko henkilöstöstämme.

Uusi pääkonttori vahvistaa yrityskulttuuria

Kesän jälkeen pääsimme muuttamaan uuteen pääkonttoriimme Helsingin Läkkisepäntie 21:een. Samassa yhteydessä otimme käyttöön uuden työskentelytavan, ”mutkattoman työn”. DNA:ssa mutkaton työ tarkoittaa sitä, että omaa kiinteää työpistettä ei ole, vaan työskentelemme mobiilisti eri työpisteissä. Lisäämme myös etätyötä ja vuorovaikutuksellista esimiestyötä.

Energiatehokas ja joustava työympäristö mahdollistaa monimuotoisen ja vastuullisen tavan tehdä innovatiivista työtä. Muutos onnistui hyvin. Siitä ovat osoituksena muun muassa työtyytyväisyyskyselyn entistäkin paremmat tulokset ja työmatkapäästöjen vähentyminen. Henkilöstön tyytyväisyys näkyy koko organisaatiossa, kaikilla toimipaikkakunnillamme.

Arvomme mutkattomuus, nopeus, rohkeus sekä asiakkaiden ja kollegoiden kunnioittaminen ovat yhtiömme yrityskulttuurin ydintä.

DNA jatkoi vuoden 2012 aikana myös yritysvastuun kehittämistä yritysvastuuohjelman mukaisesti. Muun muassa energiankulutuslaskentaan otettiin mukaan suorat ja epäsuorat päästöt takautuvasti kahden viimeisen vuoden ajalta. DNA jatkoi myös toimitusketjun hallinnan kehittämistä tuomalla eettisen sopimusliitteen osaksi uusia tekniikan ja logistiikan hankintasopimuksia.

Kasvu syntyy lisääntyvästä tietoliikennemäärästä ja uusista palveluista 

Toimialamme on kovaa vauhtia kulkemassa kohti isoa murrosta. Maailmanlaajuiset teknologiaekosysteemit, kuten Google ja Microsoft, valtaavat alaa ja rakentavat palvelukokonaisuuksia, jotka tarjoavat pienille palvelunkehittäjille oivallisen palvelualustan. 

Verkoissamme on tarjolla tuhansia uusia palveluja ja sisältöjä asiakkaillemme. Tämä lisää liikennettä verkoissamme ja vaatii isoja investointeja verkkojen kapasiteettiin. Tässä murroksessa DNA:n menestystekijöinä ovat kevytrakenteisuus, nopealiikkeisyys, kustannuskilpailukyky ja innovatiivinen ennakkoluulottomuus. Parannamme järjestelmällisesti tuottavuuttamme. Puramme vanhoja ja tuomme tilalle uusia ja tehokkaampia palvelujärjestelmiä, toimintamalleja ja prosesseja, jotka parantavat edelleen palvelutasoamme ja tuottavuuttamme. 

Näkemyksemme mukaan nyt nopeasti etenevä toimialamurros käynnistää uuden kasvun ajan. Tietoliikennemarkkina kasvaa lisääntyvän tietoliikennemäärän ja uusien käyttökohteiden ansiosta.  Verkko- ja päätelaiteteknologiat kehittyvät entistäkin nopeammin ja mahdollistavat uutta kasvua perusliikenne- ja liittymäliiketoiminnassa sekä uusia tuote-, palvelu- ja liiketoimintainnovaatioita.   

Vuonna 2013 jatkamme vahvoja investointeja laajakaista- ja TV-verkkojemme nopeuteen, peittoon ja kapasiteettiin.  4G-verkko peittää jo puolet suomalaisista ja teräväpiirtotelevisiotarjoama kattaa noin 1,5 miljoonaa suomalaiskotia. Tuomme nopeiden yhteyksien lisäksi asiakkaillemme jatkuvasti uusia kiinnostavia tuotteita ja palveluita ennakkoluulottoman kumppanoitumisen kautta. Tästä ovat esimerkkinä yhteistyö Sailfish-käyttöjärjestelmää ja älypuhelimia kehittävän Jollan kanssa sekä iPad-tablettitietokoneiden myynti DNA Kaupoissa ainoana operaattorina Suomessa. 

Kohti uutta kasvua

Vuosi 2012 oli DNA:lle kasvun vuosi monellakin tapaa. Henkilöstömme ja yhteistyökumppanimme olivat vahvasti mukana uuden kasvumme rakentamisessa. Omistajamme ja hallituksemme ovat pitkäjänteisesti tukeneet DNA:n kehittymistä. Haluan myös kiittää jokaista asiakastamme luottamuksesta DNA:ta kohtaan. Jatkakaamme yhdessä uuteen kasvun vuoteen 2013. 

Riitta Tiuraniemi

Riitta Tiuraniemi

toimitusjohtaja

 

dna.fi | Yhteystiedot | Palaute  | Sanasto | Käyttöehdot | Copyright DNA Oy