Keskeiset tapahtumat

tammikuu
DNA ja Helsingissä, Seinäjoella ja Pirkanmaalla toimiva Wextra Oy sopivat yhteistyöstä matkaviestin- ja kiinteän verkon palveluiden tarjoamisessa. Wextra myy jatkossa DNA:n tuottamia puhe- ja datapalveluita kaikissa toimipisteissään yrityksille, julkisyhteisöille ja kuluttajille.

DNA uudisti mobiililaajakaistan tuotevalikoimaansa: rajoittamaton etuoikeutettu tiedonsiirto kuuluu nyt DNA Liikkuvaan Laajakaistaan L-kokoisesta liittymästä alkaen.

helmikuu
Palveluvalikoima kasvoi langattomaan tiedonsiirtoon räätälöidyllä DNA Dataprepaid
-liittymällä. Erityisesti satunnaiseen tiedonsiirtokäyttöön soveltuva ja kuukausimaksuton DNA Dataprepaid on saatavilla ilman sopimuksen allekirjoittamista esimerkiksi R-kioskeissa. Liittymäpaketti sisältää 10 gigatavua tiedonsiirtoa, joka on käytettävissä puolen vuoden ajan. Prepaid-liittymien käyttö on suosittua, ja asiakkaat ovat kaivanneet niihin käyttäjäystävällistä tiedonsiirtomahdollisuutta.

BookIT ja DNA aloittivat yhteistyön älyviestien® sekä M2M-liittymien saralla. Yhteistyön tavoitteena on tuottaa arkea helpottavia mobiili- ja tietoliikennepalveluita.

maaliskuu
DNA:lta ensimmäisenä Euroopassa Suomeen 4G WLAN Mokkula. DNA Mokkula 4G WLAN jakaa Dual Carrier- ja LTE-verkon 4G-nopeudet yhtäaikaisesti jopa kymmenen laitteen kesken. Se tuo internetin yhdellä kertaa esimerkiksi tietokoneeseen, älypuhelimeen, televisioon ja nettiradioon.

Suomen suurin IT-tukkuri Also ja DNA aloittivat yhteistyön sopimalla DNA:n tiedonsiirtoon räätälöidyn prepaid-liittymän liittämisestä kaikkiin Alson kautta myytäviin iPad-3G-tabletteihin. Jatkossa DNA Dataprepaid lisätään myös muihin Alson välittämiin tablettitietokoneisiin.

huhtikuu
DNA:n 4G-verkkoon tehtiin satoja laajennuksia eripuolilla Suomea. DNA:n huippunopeassa 4G LTE -verkossa on jo satoja tukiasemia, ja se tavoittaa yli miljoona suomalaista. 3G- ja 4G-verkot laajenevat joka kuukausi.

toukokuu
DNA:n asiakkaat saivat kaapelilaajakaistaan jälleen lisää nopeutta. DNA toi entistä kovemmat laajakaistanopeudet noin 600 000 talouden ulottuville pääkaupunkiseudulla sekä Oulun, Kuopion, Lahden, Lohjan, Porin, Turun ja Rauman talousalueilla. Uudet, jopa kaksinkertaiset paluusuunnan nopeudet avattiin käyttäjille automaattisesti toukokuun aikana. Tarjolle tuotiin myös DNA WELHO XXL 350M -kaapelilaajakaistaliittymä (350/20 Mb/s).

kesäkuu
DNA ilmoitti henkilöstönsä kasvavan 470 henkilöllä, kun DNA:n asiakaspalvelun hoitajat siirtyvät GoExcellentiltä DNA:n palvelukseen. Siirron jälkeen noin joka kolmas DNA:lainen on asiakaspalvelun asiantuntija.

DNA:n antennitelevisioverkko valmistui täyteen laajuuteensa 20. kesäkuuta, kun DNA otti käyttöön tv-lähettimensä Kouvolan Palomäessä. DNA:n verkko tavoittaa nyt noin 85 prosenttia kotitalouksista ja tarjoaa mm. monipuolisen DNA WELHO
-maksu-tv-valikoiman teräväpiirtokanavineen.

DNA hankki Booxmedia Oy:stä 20 prosentin omistusosuuden. Booxmedia Oy tarjoaa BooxTV-palvelua, joka mahdollistaa televisiosisältöjen verkkotallennuksen älypuhelimilla ja tableteilla.

DNA uudisti liiketoimintarakenteensa. Uudelleenjärjestelyn seurauksena huhtikuussa aloitetut yhteistoimintaneuvottelut saatiin päätökseen. Organisaatiouudistuksessa DNA:n matriisiorganisaatio purettiin ja tilalle tulivat kuluttaja-, yritys- ja tekniikkayksiköt.

Langaton tiedonsiirto on kaksinkertaistunut DNA:n verkossa jo neljänä peräkkäisenä vuonna, ja tiedonsiirtomäärät ovat edelleen ripeässä kasvussa. Verkon laajentaminen pysyy edelleen korkealla DNA:n työlistalla.

heinäkuu
DNA välitti Yle HD -kanavan lähetykset Lontoon olympialaisista teräväpiirtona noin 1,5 miljoonaan kotiin antenni- ja kaapeliverkkonsa alueella Suomessa. Kanava näkyi DNA:n verkoissa maksutta ja ilman erillistä tv-korttia.

elokuu
DNA:n uusi energiatehokas pääkonttori, DNA Talo, valmistui Läkkisepäntie 21:een, Helsinkiin. Pääkonttori on osa DNA:n toimitilauudistusta. DNA on uudistanut toimitilakonseptinsa mukaisesti jo Lahden Hennalankadun, Oulun ja Kuopion toimipisteet. Tarkoitus on rakentaa inspiroivat, joustavat ja monimuotoiseen työskentelyyn kannustavat toimitilat koko henkilöstölle.

DNA ja Kuopiossa vuokra-asumispalveluja tuottavat Kiinteistö-KYS Oy, Kuopion Opiskelija-asunnot Oy (Kuopas) ja Niiralan Kulma Oy tekivät sopimuksen kaapeli-tv- ja laajakaistapalveluista. Sopimus kattaa yli 10 000 huoneistoa. Sen myötä Kuopion alueella toteutetaan merkittävin kiinteän verkon laajakaistapalveluiden kehittämishanke pitkään aikaan.

syyskuu
DNA ilmoitti palkkaavansa 20 uutta henkilöä DNA WELHO -palveluiden asennus- ja viankorjaustehtäviin. Päätös on luontevaa jatkoa DNA:n viimeaikaisille omaa asiakasrajapintaa laajentaville toimenpiteille.

Nets Oy (entinen Luottokunta) ja DNA toivat markkinoille Suomen ensimmäiset 3G-maksupäätteet. Nopeammat ja sujuvammat maksutapahtumat mahdollistaa Luottokunnan markkinoille tuoma 3G-kykyinen ja DNA-liittymällä varustettu maksupäätelaite.

DNA lanseerasi suomalaisille uuden, helpon tavan käyttää internetiä ulkomailla. Goodspeed-palvelu ja -matkamokkula tarjoavat Euroopassa matkustaville datasiirron paikallisella hintatasolla.

lokakuu
Kansainvälisen EPSI Rating 2012 -tutkimuksen mukaan DNA:n liikkuvan laajakaistan ja DNA WELHO -maksutelevision kuluttaja-asiakkaat ovat tyytyväisimpiä operaattoriinsa Suomessa. DNA sai tutkimuksessa parhaimmat arviot palvelun laadusta, asiakkaan kokemasta lisäarvosta ja asiakasuskollisuudesta. DNA WELHO -maksutelevision imago ja tuotelaatu olivat myös tutkimuksessa kärkisijalla.

marraskuu
DNA ja Jolla ilmoittivat yhteistyöstä Sailfish-käyttöjärjestelmään perustuvien älypuhelimien myynnissä ja markkinoinnissa Suomessa.

DNA:n 3G-verkossa otettiin koekäyttöön taustakohinaa vaimentava HD-puhe. Koekäytöstä saatujen hyvien kokemusten perusteella ominaisuus otettiin vakituiseen käyttöön vuoden 2013 alussa lisensoidulla kaupallisella nimellä HD Voice.

joulukuu
DNA ilmoitti palkkaavansa vuoden 2013 aikana 40 uutta asiakaspalvelijaa vakituisiin työsuhteisiin Taivalkoskelle. Taivalkosken asiakaspalvelun kokonaishenkilömäärä nousee nykyisestä 45 henkilöstä 85 henkilöön. Yhtiö ilmoitti myös palkkaavansa 10 henkilöä tekniseen yritystukeen Ouluun.

Nykyaikaisen mobiiliverkon tärkeä ominaisuus on, että liikennettä voidaan priorisoida.

 

dna.fi | Yhteystiedot | Palaute  | Sanasto | Käyttöehdot | Copyright DNA Oy