Ytimessä hyvä asiakaspalvelu

Vuosi 2012 oli kuluttajaliiketoiminnassa kasvun aikaa. Matkaviestinliittymät ja päätelaitteet kehittyivät, DNA:n laajakaistapalvelut saivat lisää nopeutta ja televisiopalvelut kanavapaketteineen laajenivat. Kuluttajaliiketoiminnan liikevaihto kasvoi 6,7 prosenttia 591,2 miljoonaan euroon.

Kuluttajaliiketoiminta

Suomalaiset hyödyntävät nopeita matkaviestinverkkoja uusilla tehokkailla laitteilla kiinteähintaisen liikkuvan laajakaistan kautta. Laitteita käytetään liikkuvan kuvan, kuten HD-laatuisten videoiden, katseluun. DNA tuki vuonna 2012 mobiililaajakaistan tuoteuudistuksella verkon tehokasta hyödyntämistä. DNA Liikkuvan Laajakaistan L-kokoisiin ja suurempiin liittymiin on käytettävissä rajoittamaton määrä etuoikeutettua eli DNA:n verkossa priorisoitavaa dataa.

Uusia innovaatioita kumppaneiden kanssa

DNA lanseerasi syyskuussa 2012 suomalaisille uuden, helpon tavan käyttää internetiä ulkomailla. Goodspeed-palvelu ja -matkamokkula tarjoavat Euroopassa matkustaville datasiirron paikallisella hintatasolla.

DNA toi ensimmäisenä Suomessa kauppoihin nopeaa 4G LTE (Long Term Evolution) -verkkoa hyödyntävän tabletin kesällä 2012. Tämä Samsungin tabletti, kuten myös marraskuussa valikoimaan tullut neljännen sukupolven iPad, lataa pelit, teräväpiirtovideot ja korkearesoluutioiset kuvat viiveettä 4G-verkon alueella.

DNA hankki kesäkuussa 2012 Booxmedia Oy:stä 20 prosentin omistusosuuden ja aloitti myynti- ja markkinointiyhteistyön BooxTV-palvelun tarjoamisessa. BooxTV mahdollistaa televisiosisältöjen verkkotallennuksen ja reaaliaikaisen katsomisen älypuhelimilla ja tableteilla ajasta ja paikasta riippumatta.

DNA ja Jolla ilmoittivat marraskuussa 2012 yhteistyöstä Sailfish-käyttöjärjestelmään perustuvien älypuhelimien myynnissä ja markkinoinnissa Suomessa. DNA Kauppa ja DNA:n myyntikanavat myyvät ja markkinoivat Jollan älypuhelimia ensimmäisenä Suomessa.

Johtava televisiotoimija

DNA on ainoa operaattori, joka tarjoaa teräväpiirtokanavia antenniverkossa. DNA oli vuonna 2012 johtava televisiotoimija laajalla tarjonnallaan. Antenniverkossa on 19 kanavaa, joista yhdeksän on teräväpiirtoisia. Kaapeliverkossa tarjolla on yli 160 tv-kanavaa, joista yli 30 on teräväpiirtoisia. Mukana on myös yksi 3D-kanava. DNA:n kaapeliverkko kattaa lähes 600 000 kotitaloutta. DNA:n osuus Suomen kaapelitelevisiomarkkinoista on 38 prosenttia.

DNA lähetti Yle HD -kanavan lähetykset Lontoon olympialaisista maksutta teräväpiirtona antenni- ja kaapeliverkoissaan. Jääkiekon MM-kisapaketin myynti DNA WELHO -tv-verkoissa ylitti sille asetetut myyntitavoitteet. DNA:n kaapeli- ja antenniverkkojen kautta kaikki ottelut oli mahdollista nähdä myös teräväpiirtona.

Suomen johtavana tv-toimijana ja edistyksellisenä matkaviestinoperaattorina meille on luontevaa laajentaa toimintaamme televisiopalveluiden tarjoamiseen myös mobiilipäätelaitteissa.

Laajakaistat ja tv-palvelut osana asuntoa

Vuonna 2012 yhä useampi taloyhtiö tarjosi asukkailleen valmiit laajakaistapalvelut. Taloyhtiölaajakaista on ratkaisu, jolla laajakaistayhteys tuodaan kaikkiin huoneistoihin ja kuukausimaksut veloitetaan yhtiövastikkeessa. Taloyhtiölaajakaistassa on huoneistokohtainen nopeus, jota jokainen asukas voi tarpeensa mukaan lisätä. Asukkaat saavat samalla mahdollisuuden tilata katsottavakseen Suomen laajimman HD- ja tv-kanavavalikoiman.

Tyytyväisimmät laajakaista- ja maksutelevisioasiakkaat

Kansainvälisen EPSI Rating 2012 -tutkimuksen mukaan DNA:n liikkuvan laajakaistan ja DNA WELHO -maksutelevision kuluttaja-asiakkaat ovat tyytyväisimpiä operaattoriinsa Suomessa. DNA sai tutkimuksessa parhaimmat arviot palvelun laadusta, asiakkaan kokemasta lisäarvosta ja asiakasuskollisuudesta. DNA WELHO -maksutelevision imago ja tuotelaatu olivat myös tutkimuksessa kärkisijalla.

 

 Asiakaspalvelun parantaminen ja nopea verkko ovat asiakastyytyväisyyden perusta.


 

Kuluttajaliiketoiminta

2011 2012
Liikevaihto, M€ 554,0 591,2
Käyttökate, M€ 128,7 130,8

Osuus liikevaihdosta, %

Kuluttajaliiketoiminta 76,9
Yritysliiketoiminta 23,1

Lisää aiheesta

Keskeiset tapahtumat

 
 

dna.fi | Yhteystiedot | Palaute  | Sanasto | Käyttöehdot | Copyright DNA Oy